Het project

492

Met pianist/curator Frederik Croene en componisten Cathy Van Eck, Marianthi Papalexandri-Alexandri, Falk Hübner, Matthew Shlomowitz, Simon Steen-Andersen, David Helbich, Laura Maes en Stefan Prins.
Techniek/klankinstallatie: Vincent Malstaf

Acht componisten ‘componeren’ een ‘stuk’ voor ‘pianist’ FrederikCroene. Er werd gekozen voor de titel 492 kilo, de focus ligt daarmee op het fysieke gewicht van het instrument, niet op tradities of abstracte klank. Die spelen niet zo’n belangrijke rol in de voorstelling. De piano wordt onbevangen benaderd, nieuwsgierig naar zijn direct aanspreekbaar klankpotentieel en visuele robuustheid. Enthousiast voegen de componisten er video, midi-klavier, een ijssculptuur, projecties op oude piano onderdelen, mechanische klankobjecten, talloze contactmicrofoons, software of conceptuele perspectieven aan toe.

 

Werken

Cathy van Eck - pièce d'ameublement

Performance met verscheidene geluidsobjecten (creatie)

Foto CathyIn deze performance wordt de lange traditie van de piano als meubelstuk in de woonruimte voortgezet. De pianist zal niet de toetsen beroeren om de piano te bespelen, maar zal met behulp van allerhande geluidsobjecten en kinetische sculpturen een 'musique d'ameublement' creëren.

 

Speellijst

Foto MarianthiVoorstelling 492 kilo

   
facebook.png email.png